Προσοχή: Αν δείτε το παιδί σας να κάθετε έτσι, σταματήστε το αμέσως!

February 23, 2019

Παρατηρήσατε αν τα παιδάκια σας κάθονται με αυτό το τρόπο; 

  

 

Αν έχετε δει το παιδί σας ή κάποιο άλλο παιδάκι που το κάνει, ενημερώστε άμεσα. Σταματήστε αμέσως και καλέστε για μια εξέταση στο Loving Soles Podiatry. Θα εξετάσουμε το παιδάκι και να αρχίσουμε να το διορθώνουμε. Παράλληλα να ενημερώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Ο τρόπος αυτός δεν είναι φυσιολογικός να κάθεται!

 

Η θέση «W» είναι ένας όρος που περιγράφει την καθιστή θέση ενός παιδιού στο πάτωμα του οποίου τα πόδια σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα W (τα οπίσθια του βρίσκονται ανάμεσα στα λυγισμένα πόδια του τα οποία είναι στραμμένα έτσι ώστε να κοιτούν προς τα έξω).

Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν αυτή τη θέση στιγμιαία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους ή όταν θέλουν να κάτσουν μετά από το μπουσούλημα. Είναι μία θέση από την οποία παίρνουν όταν υπάρχει ανωμαλία στα ισχία, μειωμένη ισορροπία, μειωμένη μυϊκή λειτουργία στους κοιλιακούς, ή από μίμηση βλέποντας κάποιο άλλο παιδί, ίσως και το μεγάλο αδερφάκι του.

H θέση αυτή παρέχει μία μεγάλη βάση στήριξης οπότε δεν απαιτεί ιδιαίτερη μυϊκή λειτουργία και αποτελεί την εύκολη λύση για τον αδύναμο ακόμα κορμό τους.

 

Είναι επικίνδυνη αυτή η θέση!

 

Εάν ένα παιδί επιλέγει αυτή τη θέση και παραμένει σε αυτή για αρκετή ώρα, τότε είναι πολύ πιθανό να επιδράσει αρνητικά στη συνολική ανάπτυξη του παιδιού και να παρουσιαστούν διαφόρων ειδών ζητήματα.

 

Εάν δείτε το παιδί σας να κάθεται και να παίζει στη θέση αυτή αποτρέψτε το αμέσως γιατί:

 • Παραμορφώνει τα ισχία:
  Στη θέση W τα ποδαράκια του παιδιού είναι γυρισμένα προς τα έξω, όμως στην ουσία οι αρθρώσεις των ισχίων δέχονται μία τεράστια πίεση στην εσωτερική τους πλευρά.

 • Παραμορφώνει την σπονδυλική στήλη:
  Η παρατεταμένη θέση παραμορφώνει την σπονδυλική στήλη λόγω μειωμένης ή και καθόλου μυϊκής λειτουργίας, που προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη της σωστής στάσης του κορμού.

 • Παραμορφώνει τα γόνατα και τα πέλματα:
  Η καθιστή θέση W, ασκεί δύναμη στο γόνατο σε συνδυασμό με το ισχίο, προκαλώντας αναπόφευκτα σύσπαση στους οπίσθιους μηριαίους και τους προσαγωγούς.

 

 • Δεν έχει καλή ισορροπία το παιδί:
  Η καθιστή θέση W είναι αποθαρρυντική για μία καλή ισορροπία γιατί επιδρά αρνητικά στους μύες και τις αρθρώσεις της ράχης, των ισχίων, των γονάτων και των ποδοκνημικών. Εξάλλου και η χρήση των μυών του κορμού είναι προϋπόθεση ώστε τα παιδιά να έχουν αποτελεσματικές ισορροπιστικές αντιδράσεις στην κίνησή τους.

 • Το παιδί περπατάει με τα πόδια προς τα μέσα (σαν την πάπια):
  Εφόσον έχουν τα ισχία παραμορφωθεί προκαλώντας λάθος μυϊκή λειτουργία και ανισόρροπη μυϊκή μάζα, τα πόδια παίρνουν στροφή προς τα μέσα. Την ώρα που περπατάει γυρίζει το πόδι και μοιάζει με περπάτημα πάπιας.

 

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει υιοθετήσει την καθιστή θέση W ως μία βασική θέση για το παιχνίδι του, θα πρέπει να συμβουλευτείτε μας ώστε να σας δώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με αυτό.

Καλέστε στο 2810 334248 και κλείστε ραντεβού για την καλύτερη υγεία στα ποδαράκια του αλλά και στην ανάπτυξη του.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags